Nieuws/Buitenland
48983
Buitenland

Doden bij aanval op hotel in Mogadishu

MOGADISHU - UPDATE 14.02 uur - Terroristen van de beweging al-Shabaab hebben woensdag in de Somalische hoofdstad Mogadishu een hotel aangevallen. Er zijn volgens de politie twee autobommen voor en bij het Dayan Hotel ontploft en vervolgens is het pand bestormd. Door de explosies zouden zeker 28 mensen zijn omgekomen en 43 gewond zijn geraakt. Ook zes aanvallers vonden de dood.

Veiligheidstroepen hebben het hotel in de loop van woensdag weer in handen gekregen, aldus een politieofficier. Het hotel is in trek bij Somalische politici en bewindslieden.

Bij de aanval ontplofte eerst een met springstoffen geladen voertuig bij de ingang van het hotel. Gewapende mannen bestormden daarop het gebouw. Even later ontplofte in de buurt van het hotel nog een voertuig. De veiligheidsdiensten spreken over een van de zwaarste terreuraanvallen ooit in de Somalische hoofdstad.

Maandag viel al-Shabaab militairen van de Afrikaanse Unie aan in Afgoye waardoor elf mensen de dood vonden, onder wie acht militanten. Vijf militairen kwamen om door een explosie dinsdag in Afgoye, 30 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad.