Nieuws
489926
Nieuws

Praat mee

Gaat het anderen iets aan of (en wanneer) ik kinderen wil?

Nee. Dat is het glasheldere antwoord van supermodel Chrissy Teigen in een aflevering van FAB Live Show. Teigen, die onlangs bekend maakte dat ze samen met echtgenoot John Legend een kind krijgt, ageerde afgelopen maand nog fel tegen de nieuwsgierige vragen van volslagen vreemden over haar kinderwens.

“Nu we twee jaar getrouwd zijn, blijven mensen de vragen [over kinderen, red] maar op ons afvuren”, stelt Chrissy in een vlammend betoog. “Het is te gek voor woorden. Ik kan me niet voorstellen dat ik zo nieuwsgierig ben dat ik vraag: ‘Zo, wanneer komen die kinderen nu eindelijk?’ Want: wie weet wat iemand doormaakt!”

Vruchtbaarheidsproblemen

“Eerlijk is eerlijk: John en ik hadden ook problemen”, geeft het model toe. “We hadden 5 of 6 jaar terug al kinderen gehad als het was gelukt, maar het was een proces. We hebben vruchtbaarheidsartsen gezien… En zodra je anderen daarover vertelt, leer je dat heel erg veel andere mensen dit ook doormaken en dat ze een soort schaamte voelen.”

De verkeerde persoon

“Dus elke keer als iemand mij vraagt of ik kinderen ga krijgen, denk ik alleen maar: er komt een dag dat je die vraag aan de verkeerde persoon stelt, die echt een strijd voert (…). En dat haat ik. Ik haat het echt. Houd dus op mij die vraag te stellen!”

Snappen jullie waar Chrissy zich over opwindt? Kregen of krijgen jullie deze vraag ook regelmatig? En is dat in jouw beleving dan gepast of ongepast? Praat hieronder mee.