Nieuws/Binnenland
490022045
Binnenland

’Waanzinnig werk’ geleverd door politie

Man (23) aangehouden na gewelddadige beroving Gordon

Gordon zit in zak en as na de gewelddadige overval.

Gordon zit in zak en as na de gewelddadige overval.

AMSTERDAM - De Amsterdamse politie heeft donderdagmiddag in de hoofdstad een 23-jarige man aangehouden, die mogelijk betrokken is bij de gewelddadige beroving van Gordon. De politie kreeg na onderzoek een woning in de hoofdstad in het vizier, waar een van de verdachten zich zou ophouden. Na een inval kon hij probleemloos worden gearresteerd.

Gordon zit in zak en as na de gewelddadige overval.

Gordon zit in zak en as na de gewelddadige overval.

De arrestatie is ruim vier dagen nadat de Talpa-entertainer zondagnacht in zijn appartement in Amsterdam-Zuid met grof geweld werd beroofd. Gordon werd gekneveld, geslagen, geschopt en vernederd, verklaarde hij tegenover De Telegraaf.

Bij de roof werd onder meer een dure Rolex buitgemaakt. Gordon werd naar eigen zeggen twee uur vastgebonden en kon zich pas bevrijden nadat de twee berovers waren vertrokken. Hij vluchtte in paniek in ontklede staat de straat op, waar hij werd opgevangen door beveiligers van een museum.

Signalement en camerabeeld

De politie startte direct een groot onderzoek, onder meer op basis van door Gordon verstrekte signalementen en camerabeelden. De naspeuringen leidden dus donderdagmiddag tot een eerste arrestatie. De politie wil slechts de aanhouding bevestigen, maar onthoudt zich verder vanwege onderzoeksbelangen van commentaar.

Wel heeft het onderzoek opgeleverd dat de beroving los staat van de activiteiten van de zogenoemde Rolex-bende, die eerder onder anderen Estelle Cruyff en de vader van Nicolette van Dam overviel. Of de buit of delen daarvan zijn teruggevonden wil de politie niet zeggen.

Dankbaar

Gordon zegt in een eerste reactie enorm dankbaar te zijn en zegt dat de politie ’waanzinnig werk’ heeft verricht. „Ik ben ongelooflijk blij dat er zo snel een verdachte is opgepakt. Ook ben ik de Amsterdamse politie dankbaar dat ze dit zo voortvarend hebben opgepakt. De recherche heeft goed werk verricht. Het gaat wat beter en ik ben blij met alle lieve berichtjes en de steun van mensen om me heen. Ik hoop dat nu ook de andere dader snel wordt opgepakt”, aldus een opgeluchte Gordon, die in therapie is gegaan om de traumatische ervaringen te verwerken.

De politie zegt in een schriftelijke verklaring: „Direct na de feitelijke beroving afgelopen zondag is de recherche een onderzoek begonnen. Hierbij werd zowel tactisch en technisch onderzoek gedaan. Op enig moment wisten de rechercheurs te achterhalen wat de identiteit was van één van de verdachten. Die hebben zij vandaag weten op te sporen en aan te houden. Het onderzoek dat onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam plaatsvindt is nog in volle gang. Meer informatie wordt op dit moment niet verstrekt.”