Nieuws
490178
Nieuws

Zelfbouw-smartwatch blijkt populair

Zo'n smartwatch is een grappige gadget, maar wat als je een combinatie van functies wilt die momenteel nog niet beschikbaar is? De Blocks-smartwatch stelt gebruikers in staat om een slim klokje zelf samen te stellen uit verschillende onderdelen.

Het horloge zelf is standaard en niet aan te passen. Op het schermpje zijn notificaties te zien, er kan het slaapritme mee bijgehouden worden, stemcommando's kunnen gegeven worden en het houdt middels een bewegingssensor activiteit bij.

Het idee is dat dragers daarnaast schakels voor het bandje kopen die elk een andere functie hebben. Zo wordt op de Blocks-pagina op Kickstarter - waarmee de bedenkers geld voor de ontwikkeling en productie inzamelen - gesproken over een module om de hartslag te meten, het batterijleven uit te breiden of een GPS-module. Deze zullen direct beschikbaar zijn voor kopers.

Later moeten er modules uitkomen om vingerafdrukken te kunnen scannen, een sim-kaart voor 4G te kunnen gebruiken en een programmeerbare knop te kunnen toevoegen.

Het kernhorloge kost via Kickstarter $195 (€170). De modules moeten zo rond de $30 per stuk gaan kosten. Een pakket met vier modules kost $285 (€250). Volgens de makers moeten de eerste exemplaren in mei 2016 geleverd worden.