Nieuws/Binnenland
490706878
Binnenland

Bram Moszkowicz mag niet terugkeren als advocaat

UTRECHT - Bram Moszkowicz mag niet terugkeren als advocaat. Dat oordeelde het hof van discipline maandag. Tegen deze beslissing is geen beroep meer mogelijk. Over ten minste een jaar zou de voormalig advocaat wel weer een nieuwe poging kunnen wagen.

Moszkowicz werd in 2013 geschrapt van het tableau. Sinds begin vorig jaar probeerde hij terug te keren in zijn oude vak. De Orde van Advocaten wees zijn verzoek in eerste instantie af. Tegen deze beslissing is de gewezen raadsman in beroep gegaan. Het hof van discipline – waarin rechters en advocaten zitting hebben – heeft nu ook het beklag van Moszkowicz afgewezen.

„Het hof vindt dat mr. Moszkowicz niet op overtuigende wijze heeft laten zien dat hij zijn gedrag blijvend heeft veranderd en hij heeft daar geen overtuigende waarborgen voor gegeven.” Het hof acht nieuwe schendingen van de beroepsregels daarom niet uitgesloten.

De telg uit de beroemde advocatenfamilie werd in 1985 beëdigd. In de jaren die volgden, ontving hij meerdere waarschuwingen en berispingen. Hij werd geschrapt omdat hij onder meer grote contante bedragen had aangenomen en cliënten onvoldoende had bijgestaan.

Moszkowicz ging failliet, maar zijn financiën zijn nu weer helemaal op orde, vertelde hij het hof begin dit jaar. Echter, „het hof rekent mr. Moszkowicz aan dat hij niet uit eigen beweging transparant is geweest over zijn financiële situatie. Vooral, omdat schending van regels op het gebied van de financiële integriteit een van de belangrijkste redenen was om hem in 2013 te schrappen als advocaat.”

Moszkowicz werkt nu als adviseur bij Hoogervorst Strafadvocatuur in Hilversum, het kantoor van zijn partner. Hij wilde hier aan de slag als advocaat.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop