Nieuws
490786
Nieuws

Recept

Smeuïge slawraps

Nina: ‘Toen ik Bart net leerde kennen aten we in zijn studentenhuis vaak wraps met een sausje en een dip uit zo’n supermarktpakket. De Mexicaanse of Griekse variant bijvoorbeeld. Nou, die tijd is voorbij. Deze Chickslovefood-variant is verser, lekkerder én gezonder!’

Ingrediënten             

(voor 2 personen):

  • 1 aubergine
  • 1 teen knoflook
  • 1 avocado
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 halve rode paprika
  • 8 grote bladeren ijsbergsla

Bereidingswijze

  1. Zet een grillpan op het vuur en laat warm worden.
  2. Schaaf ondertussen met een kaasschaaf in de lengte plakken van de aubergine. Je hebt 12 plakjes nodig.
  3. Bestrijk de plakken aan beide kanten met wat olie en bestrooi met peper en zout.
  4. Leg ze in de grillpan en gril aan beide kanten zo’n drie minuten, totdat ze mooie strepen hebben.
  5. Ondertussen pers je het knoflookteentje en prak je de avocado samen met de knoflook, Griekse yoghurt, een scheutje olie en een flinke snuf peper en zout fijn tot een spread.
  6. Snijd de paprika in heel dunne reepjes.
  7. Was de slabladeren voorzichtig en dep ze droog. Leg er twee op elkaar en besmeer met een eetlepel van het avocadomengsel. Je maakt dus vier wraps.
  8. Leg hierop vervolgens drie plakjes gegrilde aubergine en maak af met wat reepjes paprika.
  9. En nu rollen maar! Begin bij de kant waar het blad vast zat aan de krop en rol zo strak mogelijk op.
  10. Voila! Wil je je slawraps nou zo mooi mogelijk opdienen, kun je aan de voorkant het slablad dat een beetje uitsteekt voorzichtig wegknippen. Jep, gewoon met een schaar!

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Tips

  1. Aubergine over? Snijd fijn en bak mee in de vulling voor de paprika’s van pagina
  2. Dit gerecht als diner? Vervang de slabladeren door wraps!