Nieuws
490787
Nieuws

Recept

Kalkoenballetjes in tomatensaus

Elise: ‘Dit recept vind ik echt een voorbeeld van less is more. Zo maak je met een paar smaakvolle ingrediënten al een heerlijke zelfgemaakte tomatensaus. En dat vormt samen met handgedraaide kalkoenballetjes en verse rucola een topgerecht op je bord.’

Ingrediënten

(voor 2 personen):

  • 150 g speltpasta
  • 300 g kalkoenfilet
  • 3 tenen knoflook
  • 1 flinke hand verse basilicum
  • 800 g tomaten uit blik
  • 75 g rucola

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Doe de kalkoenfilet in een keukenmachine, voeg hier 1 teen knoflook, een klein plukje basilicum, 2 el olie en een flinke snuf peper en zout aan toe en maal door elkaar tot gehakt.
  3. Rol hier balletjes van met een breedte van ongeveer 2cm.
  4. Verwarm 1 flinke el olie in een koekenpan en bak de balletjes om en om in ongeveer 15 minuten gaar.
  5. Maal ondertussen in de keukenmachine de tomaten samen met 2 knoflooktenen, 1 el olie, peper, zout en de overgebleven basilicum kort tot een grove saus.
  6. Schep de saus 2 minuten voor de balletjes goed zijn in de koekenpan en verwarm het geheel.
  7. Meng de rucola met 1 el olie (liefst extra vierge olijfolie), peper en zout en verdeel over 2 diepe borden.
  8. Schep de pasta ernaast en verdeel de saus en de balletjes hierover.

Bereidingstijd: 45 minuten

 

Variatietip

Maak dit gerecht nog skinnier door de speltpasta te vervangen voor de courgiatelle van pagina