Nieuws
490941
Nieuws

Week van de Pleegzorg

Nooit uit de luiers

Jacqueline Akerboom (53) en haar man John zijn al 25 jaar lang pleegouders. Sindsdien hebben ze meer dan 35 kinderen opgevangen. En dat worden er nog meer.

Sinds Pleegzorg Nederland drie weken geleden de campagne Supergewone Mensen Gezocht startte, hebben al zo'n 3500 mensen belangstelling getoond om pleegouder te worden; ruim zes keer zoveel als in een gewone maand. Een positieve ontwikkeling, aangezien er nog steeds veel te veel kinderen wachten op opvang.Voor Jacqueline en haar man was dat de reden om zich, na de geboorte van hun twee zoons, aan te melden als pleegouders. "Er zijn zo veel kinderen alleen op de wereld, ik wilde graag een moeder voor hen zijn", vertelt ze.

Alles meegemaakt

Jacqueline en haar man vingen meer dan 35 kinderen op. Ze hebben vrijwel alles wel meegemaakt: baby's die verslaafd werden geboren, kinderen met psychische problemen, een tienermoeder die bij hen bleef wonen tot de bevalling, een vondeling… Sommige kinderen bleven enkele weken of maanden, anderen gingen nooit meer weg. "Ik heb ze allemaal evenveel zorg en liefde gegeven als mijn eigen zoons. Ik beschouw ze ook als mijn eigen kinderen, ze horen gewoon bij het gezin."

Baby

Op dit moment wonen er nog vier kinderen bij Jacqueline en John, de jongste is acht. Maar ook al is Jacqueline inmiddels 53, ze denkt er niet over om te stoppen. "We verwachten binnenkort weer een baby.

Lees hier het hier het hele verhaal>>>