Nieuws/Binnenland
491277552
Binnenland

Explosieven ontploffen in Roosendaal en Amsterdam, flinke schade

ROOSENDAAL - Op de Van der Nootlaan in het Brabantse Roosendaal is zondag rond 23.45 uur een explosief ontploft, meldt de politie. Twee woningen zijn flink beschadigd geraakt. Een paar ramen, een voordeur, rolluiken en gevels zijn vernield. Er is niemand gewond geraakt. Ook in Amsterdam heeft een explosief veel schade aangericht aan en in een woning in de Jordaan.

Vorige week werd in dezelfde straat in Roosendaal op een woning geschoten. Agenten vonden toen meerdere kogelgaten in een paar ruiten. Ook bij dat incident raakte niemand gewond. De politie onderzoekt nog wat de incidenten precies met elkaar te maken hebben.

Zo houdt de politie rekening met een vergissing en zouden de schoten per ongeluk op een verkeerde woning kunnen zijn afgevuurd. Mogelijk zijn de daders nu teruggekomen om de voordeur van het ’juiste’ adres op te blazen en zo de bewoners te bedreigen. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Amsterdam

De bewoners in Amsterdam werden rond 00.45 uur in de nacht van zondag op maandag opgeschrikt door de explosie aan de Laurierstraat. Hierdoor raakte de scheidingswand tussen de trappenhal en de woning volledig ontzet. Volgens de politie lagen delen van het kozijn op straat en in de omgeving van de woning.

„Je moet er niet aan denken dat zo’n projectiel tegen een passant of iemand in een woning aan de overzijde van de straat zou zijn gekomen”, zegt een rechercheur. „Dit had zeer waarschijnlijk zwaar lichamelijk letsel veroorzaakt.”