Nieuws/Binnenland
491341
Binnenland

'Verkenner adviseert meer geld voor agenten'

DEN HAAG - Het kabinet moet meer geld uittrekken voor de politiemensen. Dat schrijft bemiddelaar in het cao-conflict Hans Borstlap volgens RTLZ in zijn advies aan het ministerie van Veiligheid en Justitie en de politiebonden. De zender zegt de documenten in handen te hebben.

In het advies zou staan dat de duur van de cao drie jaar in plaats van twee moet zijn, met een extra loonsverhoging voor het derde jaar. Ook moet de piketvergoeding omhoog en zouden agenten een bonus moeten krijgen vanwege de reorganisatie bij de Nationale Politie.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie gaat niet in op de inhoud van het rapport. "De verkenner heeft een advies uitgebracht, de partijen bestuderen dit", aldus een woordvoerder. Ook de bonden willen niets zeggen of zijn niet bereikbaar voor commentaar.

Het cao-conflict tussen de bonden en minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) duurt al maanden. Politiemensen zijn massaal in actie gekomen tegen het in hun ogen karige cao-aanbod van de minister.