Nieuws/Binnenland
491528
Binnenland

Sony komt met afstandsbediening voor PS4

De PlayStation 4 wordt misschien wel net zo vaak als entertainmenthub gebruikt dan als gamesconsole. Voor Sony dan ook reden genoeg om een afstandsbediening te maken voor de PS4. De Universial Media Remote is in de Verenigde Staten, Canada en Mexico alvast te bestellen. Wanneer de afstandsbedieningen worden geleverd, is niet bekend.

Met de Universal Media Remote kun je je PS4 bedienen als een 'ouderwetse' dvd-speler of televisie. De afstandsbediening van Sony is dan ook vooral handig voor het bekijken van videodiensten als Netflix, HBO Go en YouTube. Op de remote staan naast de geijkte knoppen die je verwacht op een afstandsbediening ook de verschillende knoppen die op de controller van de PS4 staan. Op die manier hoef je niet steeds te switchen tussen de remote en een controller als je alleen maar video's wilt bekijken.

Het is niet duidelijk wanneer de Universal Media Remote naar Europa komt, maar Sony heeft vermoedelijk voor Noord-Amerika gekozen als beginmarkt omdat daar al veel meer naar on-demand-videodiensten wordt gekeken dan bij ons.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop