Nieuws
491554
Nieuws

Positief nieuws

Creatieve vader ontwerpt pleisters voor geadopteerde zoon

Witte pleisters op een donkere huid: het was een doorn in het oog van Toby, de adoptievader van Kai. En dus bedacht deze superpapa een briljant idee: pleisters voor kinderen met een donkere huidskleur.

Het is het eerste wat iedere ouder doet als zijn of haar kind gewond raakt: een pleister tevoorschijn toveren. Dat was bij vader Toby niet anders toen zijn zoontje ongelukkig ten val kwam. Alleen zat het de vader niet lekker dat de witte pleister zó afstak bij de huidskleur van zijn zoontje.

 

Alle kleuren van de regenboog

De trotse vader heeft twee biologische kinderen, drie adoptiekinderen en een pleegkind. "Ik wil dat mijn kinderen, die al worstelen met het feit dat ze een andere huidskleur hebben dan hun vader, zien dat ze net zo authentiek en mooi zijn en ik wilde dat dit ook terug te zien zou zijn in de pleisters."

Dus bedacht papa Toby het idee om naast de witte pleisters en de varianten versierd met vrolijke printjes, ook donkere pleisters op de markt te brengen. Het bedrijf Tru-Colour Bandages ging ermee aan de slag én met succes. Voor vrijwel alle brokkenpiloten is er nu een eigen kleur pleister beschikbaar.

 

Trotse vader

Vader Toby is erg blij dat zijn missie is geslaagd. "Mijn zoontje Kai wees direct naar de pleister van Tru-Colours. 'Die pleister is voor mij papa. Die past bij mij', is wat hij zei toen hij de donkere pleister voor het eerst zag", vertelt de trotse vader.

Lees ook:

De wekelijkse VROUW nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je in >>