Nieuws
491622
Nieuws

Sportdeskundige Marije de Vries

'50-plussers: niet ineens fanatiek gaan sporten'

Uit onderzoek kwam deze week naar voren dat er steeds meer 50-plussers te vinden zijn in de sportschool. Onze sportdeskundige Marije de Vries vindt het een mooie ontwikkeling. "Je bent zo jong als je je voelt, maar het is wel verstandig om niet ineens fanatiek aan de slag te gaan."

"Dat geldt overigens niet alleen voor 50-plussers. Het is sowieso verstandig om als je besluit om naar de sportschool te gaan om een afspraak te maken, zodat je goed wordt begeleid als je aan de slag gaat."

Liever niet paaldansen als 50-plusser

"In principe kun je alle sporten en groepslessen binnen een sportschool doen als 50-plusser, maar wat ik vooral aanraad zijn groepslessen als body balance, yoga of spinning. Wat ik voor deze leeftijdsgroep zou afraden zijn groepslessen waarin veel wordt gesprongen, maar ook sporten als bootcamp, vechtsporten en paaldansen raad ik af. Maar goed, je bent zo jong als je je voelt en het is heel belangrijk dat je niet zomaar ineens aan de slag gaat. Zorg voor goede begeleiding. Schakel eventueel een fysiotherapeut in. In bijna elke goede sportschool is deze wel aanwezig."