Nieuws/Binnenland
491647
Binnenland

'Agent opereerde waarschijnlijk niet alleen'

HILVERSUM - ,,Het zal me niets verbazen als er nog meer opsporingsambtenaren worden aangehouden'', zegt NRC-journalist Marcel Haenen vrijdagochtend in het Radio 1 Journaal. Haenen kwam donderdagavond met de primeur dat de politie een agent van Nationale Recherche heeft opgepakt die wordt verdacht van corruptie, plichtsverzuim en witwassen.

Volgens Haenen werkte de verdachte al lange tijd bij de recherche. ,,Hij was zo belangrijk dat hij toegang had tot alle grote strafrechtelijke onderzoeken in dit land. Hij kon over alle informatie beschikken en hij heeft daarna naar verluidt royaal gebruik van gemaakt om de onderwereld van informatie te voorzien in ruil voor geld. De schade is enorm.''

De verdachte zou jarenlang stelselmatig gevoelige opsporingsinformatie hebben doorgespeeld aan criminele motorclubs en internationale drugsorganisaties, zo blijkt uit het artikel van Haenen.

De rechercheur zit in volledige beperking. Hij is op 29 september aangehouden en op 2 oktober voorgeleid. Zijn voorlopige hechtenis is toen met veertien dagen verlengd.