Nieuws
491735
Nieuws

Jeroen Pauw houdt beste tv-interview

AMSTERDAM - Presentator Jeroen Pauw heeft de prijs voor het beste tv-interview, de Sonja Barend Award 2015, in de wacht gesleept. Hij kreeg de prijs van de VARAgids voor het gesprek dat hij had met toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans over de MH17-ramp in zijn programma Pauw.

Het interview leverde nieuws op omdat Timmermans zei dat een van de slachtoffers was gevonden met een zuurstofmasker om. Dit zorgde voor commotie onder Nederlandse nabestaanden. Het bleek uiteindelijk om een Australisch slachtoffer te gaan. Timmermans betuigde spijt van zijn uitspraak omdat hij het leed van de nabestaanden niet wilde verergeren.

Mediajournalist Paul Onkenhout van de Volkskrant stelt in het juryrapport: "Een ouderwets, confronterend tv-interview. Pauw bevestigt dat hij de beste interviewer van Nederland is. Op tv."

Vorig jaar kreeg Pauw de prijs ook al. Hij kreeg de prijs toen voor het gesprek dat hij had met PVV-Kamerlid Fleur Agema in het programma 5 jaar later (NTR).

De winnaar is gekozen door een meer dan veertigkoppige jury van collega-interviewers, tv-critici en mediajournalisten. Pauw kreeg de prijs, die voor de zevende keer werd uitgereikt, in de uitzending van De Wereld Draait Door uit handen van de naamgeefster Sonja Barend.