Nieuws/Binnenland
492572
Binnenland

PVV opent meldpunt voor overlast asielzoekers

De PVV opent een meldpunt op internet waar burgers overlast door asielzoekers kunnen melden.

Dat maakt partijleider Geert Wilders bekend tijdens een flyer-actie in Purmerend.

De partij begint het meldpunt op hun eigen site vanwege "het toegenomen geweld in en om asielzoekerscentra in Nederland," schrijft de PVV in een persbericht. "De PVV maakt zich zorgen over de veiligheid van de Nederlandse burgers, en wil met het meldpunt de klachten van Nederlandse burgers vertalen naar politiek Den Haag."

“Doordat de grenzen wagenwijd openstaan, importeert deze regering tienduizenden asielzoekers," aldus Wilders. "Hier zullen veel Nederlandse burgers helaas overlast van ondervinden. Het Meldpunt Overlast Asielzoekers van de PVV geeft de Nederlandse burgers de kans hun ervaringen te delen met de enige politieke partij die wel naar hen luistert.”

In 2012 kwam de PVV met een spraakmakend meldpunt over overlast door Polen, Roemenen en Bulgaren. Volgens de partij kwamen er 40.000 klachten binnen over onder meer dronkenschap, lawaai en parkeeroverlast.

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");