Nieuws
492743
Nieuws

Nederlanders tonen meer discipline met geld

Nederlanders tonen meer discipline in geldzaken. Meer mensen staan niet meer rood. Ook zijn er meer consumenten die nooit meer een betalingsherinnering ontvangen. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën in samenwerking met partners in de financiële sector, wetenschap en consumentenorganisaties.

Dit jaar geeft 63 procent van de ruim duizend ondervraagden aan nooit rood te staan. In 2013 was dat nog maar 52 procent. 69 procent van de Nederlanders gaf dit jaar aan het afgelopen jaar geen enkele betalingsherinnering te hebben ontvangen. In 2013 was dat nog maar 61 procent.

Ook geven meer Nederlanders aan hun hypotheek tenminste deels af te lossen als bijdrage in hun pensioenvoorziening: 38 procent dit jaar ten opzichte van 24 procent in 2013.

Wijzer in geldzaken heeft ook kritiek op de financiële mores van de Nederlanders. Zo kijkt slechts 22 procent meer dan tien jaar vooruit in geldzaken. En voor onverwachte uitgaven groter dan 3500 euro heeft slechts 37 procent een buffer.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo