Nieuws/Buitenland
493252
Buitenland

Nieuwe verklaring in Jack the Ripper-zaak

LONDEN - Het is een van de grootste liefhebberijen van de Britten: een verklaring zoeken voor de moorden die Jack the Ripper in de negentiende eeuw pleegde. Een nieuw boek wijst de vinger nu ferm naar de vrijmetselarij. De dader zou zelf een vrijmetselaar zijn geweest en bescherming hebben gekregen van zijn 'broeders' bij de Londense politie. De man zou niet de bekende vijf maar acht moorden hebben gepleegd en de politie zou moedwillig bewijsmateriaal hebben vernietigd, meldt The Guardian zaterdag.

Schrijver Bruce Robinson bestudeerde de zaak vijftien jaar en komt in het boek 'They all love Jack' tot de conclusie dat de zanger Michael Maybrick het moet hebben gedaan. De moorden zelf zouden verwijzen naar een verhaal uit de vrijmetselarij over de moord op drie joodse bouwers van de tempel van Salomon. Die werden op dezelfde manier verminkt als de prostituees die slachtoffer werden van Jack the Ripper.

Als de theorie klopt zou de politie georkestreerd een seriemoordenaar hebben laten lopen. Engeland is in elk geval weer een samenzweringstheorie rijker.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd