Nieuws/Buitenland
493319
Buitenland

Verkeer Kanaaltunnel komt weer op gang

CALAIS - Het treinverkeer in de Kanaaltunnel tussen Frankrijk en Groot-Brittannië komt weer op gang. Het verkeer moest zaterdagochtend worden stilgelegd, omdat ruim honderd migranten bij Calais in Frankrijk de tunnel hadden bestormd. De politie moest de migranten van het spoor halen.

Exploitant Eurotunnel liet rond 9.30 uur via Twitter weten dat de passagierstreinen weer gaan rijden. Reizigers moeten nog wel rekening houden met vertragingen.

Het is niet de eerste keer dat migranten de terminal bestormen. Ze hopen via de Kanaaltunnel Groot-Brittannië te bereiken, op zoek naar een beter leven. Woensdag kwam een migrant bij een bestorming van de tunnel om het leven, het vierde dodelijke slachtoffer bij de tunnel in september. In totaal zijn tot nu toe dertien mensen omgekomen die probeerden in Engeland te komen.

De Britse autoriteiten hebben maatregelen genomen om de stroom migranten een halt toe te roepen. Bij Calais zijn er nieuwe hekken geplaatst die moeten voorkomen dat migranten op het station of spoor belanden.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd