Nieuws/Binnenland
493438
Binnenland

De Brauw door het stof

AMSTERDAM - Bestuursvoorzitter Martijn Snoep van advocatenkantoor De Brauw heeft zijn excuses aangeboden aan de gevallen NS-topman Timo Huges. Dat hebben beide partijen bekend gemaakt. Nu Snoep zijn verontschuldigingen heeft aangeboden, trekt Huges zijn klacht bij de deken van de Amsterdamse orde van advocaten in.

Snoep had tijdens een nog lopend onderzoek gezegd dat Huges op de hoogte was van gesjoemel bij een aanbesteding van bussen en treinen in Limburg.

Volgens Huges had Snoep deze uitspraken nooit mogen doen omdat De Brauw nog bezig was met het interne onderzoek naar hem. Het vooraanstaande advocatenkantoor erkent dat nu.  ,,Snoep betreurt het dat hij dit heeft gedaan gedurende een lopend onderzoek, waardoor misverstanden konden ontstaan en hij heeft dat inmiddels ook aan de heer Huges te kennen gegeven’’,staat in een gezamenlijke persbericht. 

Het oordeel van Snoep zegt niets over de juistheid van zijn beweringen. Het rapport van De Brauw wordt waarschijnlijk eind deze maand openbaar gemaakt.