Nieuws
493489
Nieuws

Thuis schoenen uitprinten bij je outfit

Fashionista's kunnen via de website Shoes of Prey hun eigen schoenen samenstellen door te kiezen uit ontelbare mogelijkheden in materiaal, kleur, stijl en maat. Met een levertijd van minimaal twee weken kun je ze echter niet meteen dragen bij die nieuwe outfit. Jodie Fox, mede-oprichtster van de site, hoopt dat de schoenen in de toekomst gewoon bij de klanten thuis uit de printer rollen.

Fox richtte de Australische winkel in 2009 op samen met de voormalige Google-werknemers Michael Fox en Mike Knapp. Ze verwacht dat de vraag naar snellere levering blijft toenemen. Op dit moment belooft de winkel de op maat gemaakte schoenen binnen vier weken te leveren, maar in veel gevallen lukt het ze om het binnen twee weken te doen.

"Idealiter zouden we naar een punt toe willen… waar we de schoenen die je de ene dag hebt ontworpen, de volgende dag kunnen leveren", zo laat Fox weten aan Reuters. Dat wordt pas mogelijk wanneer ontwikkelingen in 3D-printtechnologie het mogelijk maken voor het bedrijf, dat nu wereldwijd verzendt vanuit een fabriek in China, om wereldwijd kleine productiecentra op te zetten.

Op de lange termijn stelt Fox zich voor dat ze 's morgen het weer checkt, een outfit kiest en daarbij een paar passende schoenen ontwerpt die uit de printer rollen terwijl ze zelf een douche neemt. "Mijn toekomstdroom is thuisproductie."