Nieuws
493512
Nieuws

Nest komt met eigen protocol thuisnetwerk

undefined

Nest heeft het eigen communicatieprotocol Nest Weave opengesteld voor andere fabrikanten. Hierdoor is het mogelijk verschillende slimme thuisapparaten met elkaar te laten communiceren zonder dat hiervoor wifi vereist is.

Het koppelen van de verschillende apparaten gebeurt via de Nest app. Fabrikanten die het protocol ondersteunen krijgen het 'works with Nest'-keurmerk. Het eerste product dat via Nest Weave gekoppeld kan worden is het slimme Linus slot van Yale.

Yale maakt net als Nest, Samsung en andere fabrikanten deel uit van de Thread Group. Nest Weave maakt zowel gebruik van wifi als van het draadloos netwerk protocol Thread. Het levert signalen over meerdere netwerken. Hierdoor blijven andere apparaten in het netwerk functioneren, wanneer er één uitvalt of wifi uitvalt.

Nest introduceert ook een Nest Cam Api waarmee ontwikkelaars hun producten kunnen verbinden met Nest Cam. Philips hue is een van de eerste die heeft toegezegd Nest Cam-integratie te lanceren waardoor het mogelijk wordt de lampen automatisch aan te laten zetten wanneer de camera beweging detecteert.