Nieuws/Buitenland
493521
Buitenland

Acteurs geschokt door sekseisen nieuwe HBO-serie

AMSTERDAM - De eisen die de Amerikaanse tv-zender en filmproducent HBO stelt aan acteurs zorgen op het internet voor veel onbegrip en ophef. Acteurs die mee willen spelen in de nieuwe serie Westworld moeten onder andere naakt voor de camera poseren, terwijl ze op handen en voeten zitten.

HBO staat al langer bekend om de expliciete en rauwe series die het maakt, maar volgens de Amerikaanse vakbond van acteurs gaat men nu toch echt te ver. Daarnaast moeten acteurs akkoord gaan dat zij gevraagd kunnen worden om medeacteurs naakt op hun rug 'rond te rijden'.

Inmiddels heeft HBO laten weten dat zij 'de lijst niet heeft opgesteld', maar dat de lijst is gemaakt door een castingbureau en dat HBO 'geen toestemming heeft gegeven voor deze eisen'.

De Amerikaanse vakbond voor filmacteurs heeft inmiddels aangekondigd te gaan controleren of HBO zich aan de regels houdt. Westworld is een serie gebaseerd op een film uit 1973. De serie gaat over een pretpark waar robots moeten zorgen dat fantasieën van bezoekers realiteit worden, waardoor er ongetwijfeld een flinke lading seks in zit.