Nieuws/Binnenland
493558
Binnenland

Huis raadslid Enkhuizen bekogeld met eieren

ENKHUIZEN - Anonieme burgers hebben gisteravond het huis van het Enkhuizer raadslid Stella Quasten bekogeld met eieren. Volgens Quasten zou haar huis doelwit zijn geweest vanwege haar standpunten rondom de opvang van vluchtelingen in de gemeente Enkhuizen.

Op de Facebookpagina 'Je bent een Enkhuizer als...' ventileerde Quasten haar woede. "Het is te sneu voor woorden dat een paar lafaards je huis met eieren bekogelen en als je naar buiten vliegt hele idiote dingen roepen, maar de moed niet hebben om de confrontatie aan te gaan. Jullie moeten je diep schamen," schreef het raadslid samen met de publicatie van enkele foto's.

Quasten, die tot 2007 in de raad zat namens de SP en inmiddels een zelfstandige fractie vormt, steunt het beleid van de gemeente Enkhuizen om semipermanente opvang te creëren voor 60 vluchtelingen.

Tegen RTV Noord-Holland laat Quasten weten geen verder commentaar te willen geven over de zaak.  "Ik heb zelf maatregelen genomen en de mensen in kennis gesteld die er van moeten weten en daar laat ik het bij," aldus het raadslid tegen de omroep.