Nieuws
493574
Nieuws

Het Goede Doel komt met nieuwe plaat

Het Goede Doel bestaande uit Henk Westbroek en Henk Temming gaan aan de slag met een nieuwe plaat genaamd Overwerk om hun drieluik compleet te maken.

Henk Westbroek en Henk Temming waren al een tijd van plan om een nieuwe plaat te maken, maar omdat Westbroek vorig jaar werd geveld door tuberculose verliep dit net even anders. "We wilden een heel nieuw album maken maar ik kon eigenlijk niks. Henk Temming zei: laten we eens kijken wat we nog hebben liggen", aldus Westbroek tegenover FaceCulture.

"Tot mijn opperste verbazing was dat veel. Er kwamen nummers bovendrijven die we jarenlang live hebben gespeeld, die vonden we altijd al goed. Die liedjes is Henk met de kennis van nu gaan bewerken", legt Westbroek uit over de plaat. Temming vertelt dat hij heel veel materiaal vond. "Ik had er wel vier albums uit kunnen halen."

De nieuwe single van de Nederlandse groep heet Eenzaamheid. In het refrein zingt Westbroek: 'Eenzaamheid, de vrijheid om kapot te gaan'. "Wij zijn gewoon entertainers die mensen proberen te vermaken. Maar als we weer gaan spelen lijkt het me leuk als duizend mensen dat refrein meezingen. Want dan hebben ze misschien ook nagedacht over de betekenis van de tekst. Die is niet zo vrolijk als de melodie van het nummer."