Nieuws/Buitenland
493577
Buitenland

Groot bloedbad op Amerikaanse school

roseburg - Opnieuw is Amerika opgeschrikt door een 'mass shooting' op een school. Een gewapende man trok donderdag al schietend van klaslokaal naar klaslokaal op Umpqua Community College in Roseburg, Oregon. Daarbij werden dertien mensen in koelen bloede afgeslacht en raakten zo'n twintig anderen gewond.

De dader is een 20-jarige student van het college. Hij is bij een schotenwisseling met de politie gedood. Over zijn identiteit en het motief  is verder nog niets bekend. De politie onderzoekt al zijn uitingen op sociale media, om te zien of hij zijn daad heeft aangekondigd.

Het Umpqua Community College telt bijna 5000 studenten, van wie het merendeel parttime. Een deel van de studenten woont op de campus. Een student maakte op Twitter gewag van massale paniek onder de leerlingen.

Roseburg is een relatief kleine plaats met ruim 21.000 inwoners. De beroemdste inwoner is Alek Skarlatos, een van de helden die afgelopen augustus hielp bij het overmeesteren van een terrorist in de trein van Amsterdam naar Parijs. Hij laat weten te bidden voor de slachtoffers.

President Barack Obama heeft zich van de gebeurtenissen in Roseburg op de hoogte laten stellen. De gouverneur van Oregon geeft later donderdagavond samen met de politie een persconferentie.