Nieuws
493580
Nieuws

Mees Kees 4 in de maak

Er komt een vierde deel in de succesvolle reeks familiefilms over Mees Kees. De drie eerdere films in de reeks trokken samen bijna twee miljoen bioscoopbezoekers.

Dat hebben producent Paul Voorthuysen en distributeur Entertainment One vrijdag bekendgemaakt. Mees Kees 4 moet rond kerst 2016 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Het script van het vierde deel wordt geschreven door Tijs van Marle, die verantwoordelijk was voor de vorige drie films. Ook de auteur van het boek, Mirjam Oldenhave, is hierbij betrokken.

De hoofdrol wordt ditmaal niet door acteur Willem Voogd gespeeld. Hij gaf eerder al aan dat hij na drie films afscheid zou nemen van het populaire personages. Alle andere bekende karakters uit de vorige drie films keren wel terug in Mees Kees 4.

Nieuwe vorm

"We zijn erg enthousiast om aan de slag te gaan met een nieuwe film over de favoriete stagiair van Nederland", stelt producent Paul Voorthuysen. "We gaan het in een nieuwe vorm gieten, maar het wordt weer vertrouwd genieten voor alle Mees Kees-fans.

De drie Mees Kees-films trokken samen bijna twee miljoen bioscoopbezoekers en wonnen diverse prijzen in onder meer Duitsland, Zwitserland, Canada en de Verenigde Staten.