Nieuws/Binnenland
493593
Binnenland

Bestuurder thuiszorg stapt op na bedreigingen

UDEN - Bestuurder Marion Duvivier van de Udense thuiszorgorganisatie Breederzorg is voorlopig opgestapt. Ze heeft ernstige bedreigingen ontvangen, waaronder doodsbedreigingen. Duvivier kwam deze week in opspraak omdat ze als bestuurder zichzelf een winstuitkering van een miljoen had toegekend, bovenop haar salaris van 250 duizend euro van de afgelopen drie jaar.

Toen dat bekend werd ontstond een grote maatschappelijke verontwaardiging. “Dat leidde tot ernstige bedreigingen”, zegt een woordvoerder van Breederzorg. “Ze is daar erg overstuur van en blijft voorlopig even in de luwte. Ook haar facebookpagina is offline gehaald.”

In de Tweede Kamer zijn inmiddels vragen gesteld over de kwestie. Toezichthouder CIBG heeft aangekondigd een onderzoek te beginnen. 

Breederzorg zegt dat Duvivier, die behalve bestuurder ook investeerder is in de organisatie, de miljoen euro niet in eigen zak heeft gestoken. Het geld zou gebruikt zijn om een hypotheek af te lossen op een nieuw kantoorpand van de organisatie. Ook haar jaarsalaris zou stukken lager liggen dan beweerd.