Nieuws/Binnenland
493647
Binnenland

Meisje gebeten door wolf

RUINEN - Een meisje (5) uit het Gelderse Hedel blijkt onlangs in wolvenpark Oikos in Ruinen gebeten te zijn door een wolf. Het dier greep haar been vast, waardoor ze een diepe vleeswond opliep. Eigenaar Frans Frijmuth van het familiepark is zich wild geschrokken. ,,Dit is heel triest. Gelukkig maakt ze het goed.”

In de kleine dierentuin kunnen bezoekers al jaren letterlijk tussen de wolven lopen. Dat hoort bij een speciaal arrangement. ,,Ze mogen binnen de hekken komen. Overigens alleen mensen die zich vooraf gemeld hebben en die enige ervaring met honden hebben. Ik laat niet zomaar iedereen toe”, zegt de aangeslagen Frijmuth. Hij zegt aan alle regels te voldoen en de gemeente bevestigt dat.

Vorige week ging het plotseling mis. ,,Het meisje was hier samen met haar moeder. Eén van de wolven kwam in onze buurt, zoals dat vaker gebeurt. Maar nu greep hij het kind speels vast in haar been. Laat me direct duidelijk maken: het was geen aanval, hij heeft haar niet verscheurd. Want dan had hij haar hoofd gepakt en niet het been. Het was gewoon speelsheid”, benadrukt hij.

Toch liep het meisje een flinke wond op en moest ze naar het ziekenhuis. Frijmuth heeft nog elke dag contact met haar moeder. ,,Het gaat goed met haar. Ze zijn ook niet boos op ons of op de wolven. Sterker, ze waren van meet af aan bang voor de gevolgen voor de wolf. Dachten dat die misschien afgemaakt moest worden. Dat wilden ze absoluut niet. Ze hebben zelf ook een grote hond.” De moeder heeft ook geen aangifte gedaan.

Gemeentecontroleurs zijn nog langs geweest en hebben alle papieren van het park gecontroleerd. Die waren in orde. Frijmuth is per direct gestopt met het toelaten van mensen in het verblijf, een kooi van ongeveer 2000 vierkante meter. ,,Het is honderden keren goed gegaan. Ik kom er zelf driemaal per dag. Dus het was een bizar incident. Maar ik kan er nu niet meer mee doorgaan.”