Nieuws
493689
Nieuws

Tim Cook krijg prijs voor inzet homorechten

Tim Cook krijgt een prijs voor zijn inzet voor homorechten. De mensenrechtenorganisatie Human Rights Campaign (HRC) kondigde donderdag aan de Apple-topman dit jaar de Visibility Award toe te kennen.

In een persbericht op de eigen website noemt HRC-voorzitter, Chad Griffin, Cook een 'visionair'. "Zijn bereidheid moedig en direct zijn waarheid te spreken heeft niet alleen hoop gegeven aan ontelbaar veel mensen over heel de wereld, maar ook levens gered."

Cook kwam in oktober vorig jaar openlijk uit de kast via een artikel in Businessweek. Hij gaf daarin aan er tegenover collega's nooit een geheim van te hebben gemaakt en door er nu openlijk over te spreken hoopte een bijdrage te leveren aan de strijd voor gelijke behandeling voor iedereen. Apple heeft onder Cooks leiderschap actief steun verleend aan meerdere wetten rondom gelijke behandeling.

De prijs wordt zaterdagavond uitgereikt tijdens het 19e jaarlijkse HRC National Dinner in Washington. Vicepresident van de Verenigde Staten Joe Biden geeft hier een toespraak en er staat een optreden van Carly Rae Jepsen op het programma. Ook actrice Ellen Page krijgt een prijs uitgereikt.