Nieuws/Binnenland
493725
Binnenland

Probleemjongens luisteren wél naar ’magische’ oudere vrouwen

Op rechte pad met surrogaatoma’s

Rotterdam - De Rotterdamse stichting De Nieuwe Kans wil surrogaatoma’s inzetten om probleemjongens weer op het rechte pad te brengen.

De instantie die elk jaar zo’n tweehonderd overlastgevers, overvallers, draaideurcriminelen, kansarme jongeren en verslaafden in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar helpt om een positieve draai aan hun leven te geven, is op zoek naar zeker tien vrouwen van rond de zestig jaar die zich willen inzetten voor deze jongemannen. De probleemjongeren die bij De Nieuwe Kans terechtkomen, zijn voornamelijk van allochtone afkomst. Slechts 11 procent is autochtoon.

„Juist voor die groep hebben oma’s iets magisch. Dat kan heel goed helpen bij het proces om hen te omringen met gezonde contacten. Wij zoeken vrouwen die empathisch zijn, een rechte rug hebben en bereid zijn om met teleurstelling om te gaan. Vaak haalt het verleden deze jongeren in, waardoor zij zich niet altijd aan afspraken houden. Het lijken stoere jongens, maar ze zijn bang. Daar moet je als oma wel tegen opgewassen zijn”, zegt algemeen directeur Piet Boekhoud.

Lees verder: Eerste proef met invaloma succes