Nieuws
493886
Nieuws

GeZondigen

Rocky Road

GEEN - Rocky road is chocola gevuld met lekkers! Dat kan variëren van koek, noten tot spekjes. In mijn variant zit eigenlijk álles wat lekker is en wat je nog in de voorraadkast hebt liggen. Dé perfecte manier om een beetje op te ruimen én te genieten natuurlijk.

Wat heb je nodig

  • 100g melkchocolade
  • 200g pure chocolade (min 72%)
  • 100g boter
  • 3el honing
  • 125g koekjes (ik gebruikte Donny Craves cranberry koekjes), in kleine stukjes
  • 125g cranberries
  • 100g spekjes, in kleine stukjes gesneden
  • 100 walnoten, in grove stukken gebroken

Zelf rocky road maken

Zorg dat je alle ingrediënten voor de vulling in kleine beetklare stukjes snijdt/breekt en doe alles in een grote schaal. Zet dan een pan water op het vuur en pak een kom die daar op past, maar niet het water raakt. Zodra het water kookt zet je het vuur lager. Het hoeft nu alleen nog maar warmte af te geven. Doe beide soorten chocola en de boter in de kom en laat rustig smelten. Roer, als alles gesmolten is, de honing erdoor, haal de schaal van het vuur en laat het afkoelen.

Voorzie vervolgens een brownieblik van een vel bakpapier. Meng de chocolade met de droge ingrediënten en roer alles goed door elkaar. Doe alles nu in het brownieblik en zet het minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven. Snijd het daarna in kleine stukjes en serveer meteen.

Varieer overigens naar hartenlust met de vulling. Gebruik rozijnen in plaats van cranberry. Voeg ook eens wat pinda’s toe, in plaats van walnoten. En ieder soort koekje is mogelijk. Maar boven alles, geniet van je zelfgemaakte lekkernij!

 

Over GeZondigen

Gek op barbecueën of shoarma maar bang voor de calorieën? Zondigen mag best, volgens onze voedingsdeskundige Carina Noordervliet en culi-expert Susan Aretz. Zéker met de slimme snackvarianten in onze nieuwe rubriek GeZondigen. Op maandag biedt Susan je een heerlijke, volle variant van een gerecht aan, op dinsdag volgt Carina met een gezondere maaltijd.

Stuur jouw suggestie in

Zou jij graag een volle én gezonde variant van een specifiek gerecht voorgeschoteld willen krijgen? Laat het hieronder dan weten!

Morgen vind je Carina's gezonde loempia op VROUW.nl!

De wekelijkse VROUW nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je in >>