Nieuws
493899
Nieuws

Horen, zien en meepraten: tv tip

25 jaar Goede Tijden Slechte Tijden

Journaliste Ronneke van der Genugten tipt elke dag een programma dat je niet mag missen. Vandaag is 25 jaar GTST.

Goede tijden, slechte tijden viert vandaag het 25-jarige jubileum. Naast een dubbele aflevering van de dagelijkse RTL 4 soap brengt de zender een documentaire waarin Antoni Kamerling wordt herdacht. De acteur maakte in 2010 een einde aan zijn leven. Coen Verbraak voerde gesprekken met de nabestaanden.

Tijdens de gesprekken met Isa Hoes, Albert Verlinde, Beau van Erven Dorens, Job Gosschalk, zijn broer Kris en zijn zus Liesbeth ontdekte hij dingen over de acteur die hij nog niet wist. „In mijn ogen was Antonie echt een zondagskind. Tijdens het draaien ben ik er pas achter gekomen dat hij het al op hele jonge leeftijd zwaar had. Nog vóor zijn rol in de soap had hij al een psychose, het bleek een kwetsbare man. Ik was echt geschokt door zijn dood, net zoals nu bij Zwagerman. Ook zo’n sterfgeval dat mij aangrijpt.”

Door de zelfdoding van deze schrijver omvat de documentaire rond Antonie Kamerling opeens een actueel onderwerp. „Aan de ene kant is het goed dat hier tegenwoordig vrij over gesproken mag worden. Maar het blijft een afweging. Het is echt bewezen dat als je over zelfmoord praat, je mensen net over dat randje kunt duwen. Aan de andere kant, juist door te laten zien hoeveel verdriet je mensen aandoet, kun je ze juist van het idee weerhouden.”

RTL 4, 21.00 UUR

Wat vind jij van deze bijzondere documentaire?

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!

De wekelijkse VROUW nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je in >>