Nieuws
493902
Nieuws

Horen, zien en meepraten: tv tip

100e aflevering Flikken Maastricht

Journaliste Ronneke van der Genugten tipt elke dag een programma dat je niet mag missen. Vandaag is dat de honderdste aflevering van Flikken Maastricht.

De échte fan heeft de 100e aflevering van Flikken Maastricht natuurlijk al gezien. Zij waren afgelopen maandag genodigden bij een exclusieve voorpremière. De kijker huis beleeft vanavond het heugelijke feit van deze jubileumuitzending.

In deze aflevering krijgen Wolfs en Eva te maken met een zeer bijzondere zaak. In een prachtig groot huis waar oud-studenten uit Delft na hun pensioen weer samen zijn gaan wonen, wordt een van de bewoners doodgeschoten in zijn kamer. Het merkwaardige is dat alle andere bewoners samen aan tafel zaten ten tijde van de moord. Zij kunnen het dus niet gedaan hebben. Er is weliswaar een spoor dat naar tuin leidt, maar de tuinman die op dat moment aan het werk was, heeft niets bijzonders gezien. Wolfs en Eva breken hun hoofd over wie en vooral hoe de moord heeft kunnen gebeuren.

Voor deze 100e aflevering is er een blik bekende Nederlanders opengetrokken die een gastrol mogen komen spelen. Derek de Lint, Truus te Selle, Theo Pont, Ad Fernhout, Martijn Nieuwerf en Pamela Teves maken eenmalig hun opwachting in de serie die wekelijks ruim een miljoen kijkers weet te trekken.

Hoewel je je kunt afvragen hoe lang iets leuks blijft, is de omroep ervan overtuigd dat er nog rek zit in het verhaal rond Wolfs en Eva. De opnames van seizoen 11 starten in het voorjaar van 2016. Een twaalfde seizoen is ook al besteld. Mochten de kijkcijfers tegenvallen, dan heeft AvroTros zich in elk geval al ingedekt met een spin-off van de politieserie. Afgelopen maandag startten de opnames van Flikken Rotterdam, met onder anderen Huub Stapel in de hoofdrol. Angst voor een overdaad van ’blauw’ op televisie blijkt ongegrond; Flikken Rotterdam wordt pas uitgezonden als de serie die in Maastricht afspeelt, is afgelopen.

NPO 1, 20.30 UUR

Krijg jij ook maar geen genoeg van goede detectives op tv?

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!

De wekelijkse VROUW nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je in >>