Nieuws
493924
Nieuws

Vrouwen In Actie

Kanjers tegen kanker

Onderzoek naar borstkanker is noodzakelijk, maar ook peperduur. Deze vrouwen hebben op hun eigen, persoonlijke manier Pink Ribbon gesteund.

An Delnoij (37): “Ik heb geprobeerd mijn financiële steentje bij te dragen door de Dam tot Damloop te rennen. Borstkanker is een vreselijke ziekte. De behandelingen zijn zwaar en je toekomst is definitief onzeker. Daarom vind ik het belangrijk dat er genoeg onderzoek wordt gedaan. Hopelijk vergroot mijn bijdrage van € 720,- de kans op uitroeiing van deze ziekte.”

Eva Nijkamp (36): “Mijn liefste vriendin Leonie, moeder van een 5-jarig meisje, heeft uitgezaaide borstkanker en zal helaas nooit meer beter worden. Deze rotziekte mag niet nóg meer slachtoffers maken, dus steun ik Pink Ribbon om uitgezaaide borstkanker behandelbaar te maken. Dat doe ik door jaarlijks de Ladiesrun van Rotterdam te rennen. Ik heb in totaal al € 1820,50 opgehaald.”

Sandra Verwaal (38): “Exact een jaar na mijn diagnose borstkanker heb ik samen met mijn bootcampclub een speciale training georganiseerd voor Pink Ribbon. Meer dan 200 vrienden, familieleden en buren deden mee. Samen haalden we € 3000,- op. Voor mij bijzonder om op deze manier een zwaar jaar met borstamputatie, chemo’s, haaruitval en totale uitputting op een positieve manier af te sluiten.”

Meike Hennekes (36): “Ik heb meerdere familieleden verloren aan borstkanker, maar gelukkig zijn er ook een aantal die de ziekte hebben overwonnen. Mijn zusje en ik hebben allebei een verhoogde kans op borstkanker door het erfelijkheidsgen. Ik heb aan de Dam tot Damloop meegedaan en € 130,- ingezameld, zodat er meer onderzoek naar het erfelijkheidsgen gedaan kan worden.”

Sara Abelis (30): “Ik heb actie gevoerd door het Nederlands record Formatiespringen voor vrouwen te verbreken. Dat heb ik samen met 34 andere vrouwen gedaan. Als we naar de cijfers kijken, zou het betekenen dat in de toekomst minimaal vier van ons de diagnose borstkanker krijgen. Om die reden hebben we onze omgeving gevraagd om ons te steunen door een donatie te doen. Ik heb zo € 286,40 opgehaald.”

Sophie de Kogel (44): “In 2013 is bij mij borstkanker geconstateerd. Het jaar daarop vierde ik mijn 43e verjaardag. Ik nodigde iedereen uit om samen met mij en mijn gezin naar de film Soof te komen kijken. Als cadeau vroeg ik iedereen om een donatie aan Pink Ribbon te geven. Ik hoopte € 1000,- op te halen, maar dat werd € 2070,-!”