Nieuws/Buitenland
494246663
Buitenland

Man (21) valt uit raam en overlijdt na politie-inval op coronafeestje

Een agent in Antwerpen. Foto ter illustratie.

Een agent in Antwerpen. Foto ter illustratie.

ANTWERPEN - Een 21-jarige man uit Deurne is in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen bij een politiecontrole in een Antwerps hotel. „De aanwezigen probeerden zich te verstoppen”, zegt het Belgisch parket. „Een 21-jarige man kroop daarvoor uit het raam en is naar beneden gevallen.” Antwerps burgemeester Bart De Wever reageert geschokt op het overlijden.

Een agent in Antwerpen. Foto ter illustratie.

Een agent in Antwerpen. Foto ter illustratie.

De Antwerpse politie werd zaterdagnacht naar een hotel in de Meistraat (aan het Theaterplein) in het centrum van Antwerpen gestuurd na verschillende meldingen van geluidsoverlast op de bovenste verdieping. Daar zaten acht personen samen op een hotelkamer, meldt Nieuwsblad.

„Ook het hotelpersoneel had de gasten al tevergeefs aangesproken. Bij aankomst van de politie probeerden de acht aanwezigen zich te verstoppen. Een 21-jarige man kroop daarvoor uit het raam en is naar beneden gevallen”, zegt het Antwerps parket in een persbericht. „De aanwezige politie-inspecteurs probeerden het slachtoffer te reanimeren tot het medisch personeel er was, maar alle reanimatiepogingen konden helaas niet meer helpen.”

Grote schok

Om de exacte omstandigheden van het overlijden te achterhalen, gaat het parket een onderzoeksrechter vorderen. „De andere hotelgasten, het hotelpersoneel en de betrokken politiemensen waren zwaar onder de indruk van de feiten en kunnen rekenen op bijstand van de dienst slachtofferzorg.”