Nieuws/Binnenland

LIVE TWEETS

Langgerekte linie in zoektocht Anne Faber

Door Redactie

1 / 2

ZEIST - UPDATE - De mobiele eenheid zoekt donderdagmiddag vanaf 16.00 uur samen met burgers naar de vermiste Anne Faber (25). Dit keer zoeken zij ten noorden van voormalige vliegbasis Soesterberg, in het stuifzandgebied de Soester Duinen. Aanvankelijk gingen de honderd burgers en ME in linie het bos in en later meer verspreid.

1 / 2

Onze verslaggever John Maes volgt de vermissing op de voet. Zijn tweets lees je onderaan dit artikel.

Hoewel deze locatie dichtbij het gebied ligt waar het laatste signaal van de iPhone van Faber is opgevangen, heeft de politie geen concrete aanwijzingen. ,,We zoeken nu in een grotere cirkel rond het gebied waar kleding is gevonden die mogelijk van Anne is.”

Dinsdag werd er in Huis ter Heide, gemeente Zeist, een jas gevonden die vermoedelijk van Anne is. Het huidige zoekgebied ligt in Zeist, vijf kilometer van de vindplaats van de jas. Donderdag is ook weer bij Huis ter Heide gezocht.

De familie van Anne drong er donderdag in deze krant op aan dat er gespecialiseerde militairen (’combat trackers’) worden ingezet bij de zoektocht. De politie wil daar nog niet op reageren.

Klik hier voor de volledige tijdlijn van John Maes.

Lees meer over