Nieuws/Buitenland
496899875
Buitenland

Honderden passagiers op Australisch cruiseschip besmet met corona

De Majestic Princess

De Majestic Princess

SYDNEY - Op een cruiseschip dat aangemeerd ligt in de haven van Sydney hebben honderden passagiers corona opgelopen. Sydney is de hoofdstad van de Australische deelstaat New South Wales, een van de drukst bevolkte gebieden van het continent.

De Majestic Princess

De Majestic Princess

Aan boord van de Majestic Princess zijn zo’n achthonderd passagiers positief op het virus getest. New South Wales Health, de gezondheidsautoriteit van de deelstaat, schaalt het risiconiveau op verdere verspreiding van het virus in als hoog.

De Australische minister van Binnenlandse Zaken Clare O’Neill verzekerde zaterdag dat de protocollen tegen verdere verspreiding van het virus adequaat zijn. New South Wales Health bepaalt bovendien per geval hoe passagiers het schip kunnen verlaten. Ondertussen worden ze aan boord geïsoleerd gehouden en verzorgd door een medische staf, aldus de gezondheidsautoriteit.

Ruby Princess

De protocollen werden in het leven geroepen na een gelijksoortige massale besmetting in 2020. Die uitbraak aan boord van cruiseschip Ruby Princess leidde tot 914 besmettingen en 28 sterfgevallen.

In heel Australië neemt het aantal coronabesmettingen momenteel toe.