Nieuws/Binnenland
496997055
Binnenland

Dinsdag meer duidelijkheid over hoe verder na 6 april

DEN HAAG - Op dinsdag 31 maart wordt door het kabinet besloten hoe het verder moet met de strenge corona-maatregelen na 6 april. Dat zei premier Mark Rutte na afloop van het crisisoverleg van het kabinet. Dan zal het kabinet met de deskundigen bekijken hoe het er voor staat en wat de effecten tot dan zijn van het beleid.

Volg parlementair journalist Inge Lengton in Den Haag live onderaan dit artikel.

Een heleboel maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn tot 6 april genomen, zoals de sluiting van scholen en veel horeca. Hoe het daarna verder moet, is nu nog onduidelijk. Voor vergunningsplichtige evenementen is eerder deze week besloten dat ze tot 1 juni verboden zijn.

De premier benadrukte dat het kabinet „plant op slechter weer.” „We moeten nu niet denken op basis van de eerste groene grassprietjes: we zijn er.” Hij doelde op uitspraken van het RIVM eerder woensdag, dat de verspreiding van het nieuwe coronavirus iets lijkt af te zwakken. Rutte wilde daar verder niets over zeggen.

Actuele situatie

Wel zei Rutte dat de ontwikkelingen en de effecten van het beleid voortdurend worden bekeken. Op basis van nieuwe informatie en wetenschappelijke inzichten kunnen maatregelen dan worden bijgeschakeld of afgeschakeld. Deze informatie zal onmiddellijk worden gedeeld met Nederland, zei hij.

Voor vergunningsplichtige evenementen is eerder deze week besloten dat ze tot 1 juni verboden zijn.

Volg parlementair journalist Inge Lengton in Den Haag.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo