Nieuws/Binnenland
497569220
Binnenland

Veroordeelde huisarts overlijdt in gevangenis

DEN HAAG - Een huisarts uit Leiden die eerder dit jaar werd veroordeeld tot celstraf wegens ontucht, is afgelopen vrijdag overleden in de gevangenis in Alphen aan den Rijn. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dinsdag berichtgeving hierover door het Leidsch Dagblad.

De krant zegt op basis van anonieme bronnen dat de man, Maarten B., zelfmoord heeft gepleegd, maar dat kan niet worden bevestigd door het OM.

De toen 38-jarige B. werd in januari veroordeeld tot 5,5 jaar cel en tbs met dwangverpleging. De ontucht pleegde hij met zijn dochtertje van twee jaar en later ook met twee vriendinnetjes van haar. Ook maakte hij heimelijk tientallen filmpjes van ontblote meisjes en jonge vrouwen in de behandelkamer en pleegde daarbij ook ontuchtige handelingen met zeven minderjarige patiëntjes. Hij maakte kinderporno en had die ook in bezit.

B. ontkende tijdens zijn proces zijn pedofiele gevoelens, maar zei wel dat hij ’een kronkel’ in zijn hoofd had. Het betasten van billen en borsten was volgens hem medisch handelen. Volgens deskundigen had de man een pedofiele stoornis en waren de ’onderzoeken’ voor zijn eigen gerief.

In de rechtszaak zou donderdag een zitting zijn wegens hoger beroep.