Nieuws/Binnenland
498277237
Binnenland

Coronacrisis: maandag 20 juli

LIVE | Vijftig medewerkers van team handhavers Schiedam thuis om corona

Amsterdam - Terwijl wereldwijd steeds meer maatregelen tegen het coronavirus worden versoepeld, leeft het virus op veel plekken weer op. Veel landen kampen met hoge besmettingsaantallen, maar het dodental lijkt lager dan in de eerste golf. Er is nog veel onduidelijk over het virus; aan een vaccin wordt hard gewerkt. Mondiaal zijn er inmiddels meer dan 605.000 coronadoden te betreuren. Meer dan veertien miljoen mensen raakten voor zover bekend besmet. In Nederland stierven ruim zesduizend mensen aan Covid-19. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.

Alle vijftig medewerkers van het team Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam zijn per direct twee weken in thuisquarantaine geplaatst nadat bleek dat negen teamleden het coronavirus hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit besloten op advies van de GGD. Het gaat om alle handhavers, maar ook om juristen en analisten uit het team.

Twee medewerkers hebben zich vorige week laten testen omdat ze last hadden van corona-achtige verschijnselen. Toen bleek dat ze waren besmet met het longvirus, is in overleg met de GGD besloten alle medewerkers van het team te laten testen. Uiteindelijk bleken negen ambtenaren positief te testen. Waar en hoe ze besmet zijn geraakt is nog onduidelijk en wordt onderzocht.

De GGD en de gemeente willen geen enkel risico lopen en hebben daarom besloten alle medewerkers naar huis te sturen. In de twee weken dat het team niet actief is, worden hun taken volgens het gemeentebestuur tijdelijk overgenomen door de politie en medewerkers van afvalophaaldienst Irado. "Daarmee blijven de veiligheid en dienstverlening aan onze inwoners en ondernemers gewaarborgd", aldus het gemeentebestuur.

Zal onze manier van reizen veranderen door de coronacrisis? En wat doe je als je bedrijf in één dag van honderd naar nul gaat? Luister de wekelijkse podcast van Vrouw hier, hieronder of via alle bekende podcast apps.

Het laatste nieuws:

Binnenland:

Buitenland:

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment:

Bekijk hier het coronanieuws van zondag 19 juli

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop