Nieuws
498653
Nieuws

3FM jubileert met lage cijfers

Het vijftigjarig bestaan van NPO Radio 3FM, dat de jongerenzender vanaf donderdag op het eiland Pampus viert, krijgt niet echt een gouden randje. Het marktaandeel is weggezakt naar 8,3 procent, zo blijkt uit de vandaag gepubliceerde luistercijfers.

Daarmee moet het station Radio 538, Q-music en Sky Radio voor zich dulden. Vorig jaar was 3FM in dezelfde meetperiode (juli-augustus) nog tweede, na 538. Toen bedroeg het marktaandeel 9 procent.

De luistercijfers van 3FM liggen al enige tijd onder die van voorgaande jaren. Toch maakt zendermanager Wilbert Mutsaers zich geen zorgen. ,,Tot halverwege 2009 leek een marktaandeel van 8 procent een soort glazen plafond voor 3FM. Daarna zijn we steeds gegroeid, naar 9 procent en vervolgens zelfs naar 10 procent. Dat komt mede omdat we lange tijd ons team van deejays bij elkaar hebben weten te houden. Nu zitten we midden in de verbouwing, met nieuwe mensen en programma's. Daar moeten luisteraars aan wennen." 

Mutsaers ziet de luistercijfers dan ook niet als een smet op het jubileum. ,,Juist bij een jongerenzender hoort vernieuwing, het is goed dat er een wisseling is. Er zijn grote namen doorgeschoven naar andere zenders: Eric Corton, Bart Arends, Coen & Sander, Rob Stenders, Gerard Ekdom; het is eigenlijk een wonder dat die ploeg zo lang bij elkaar is gebleven. Nu gaan we weer bouwen met de nieuwe presentatoren."