Nieuws/Binnenland
498685
Binnenland

Studenten slepen hogeschool voor de rechter

UTRECHT - Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) sleept de Hogeschool Utrecht voor de rechter namens gedupeerde studenten die de opleiding Bachelor Medische Hulpverlening (BMH) hebben gevolgd. De studenten hebben volgens het LSR "grote studievertraging" opgelopen omdat zij zich niet konden inschrijven in het zogeheten BIG-register door nalatigheid van de school. Dit is een register waar officieel erkende gezondheidswerkers zijn opgenomen.

Vorig jaar werd bekend dat het voor studenten die de opleiding volgden nagenoeg onmogelijk was om af te studeren. Door het ontbreken van de BIG-registratie konden ze geen stageplek vinden.

"Omdat de hogeschool de studenten niet voldoende tegemoetkomt, is het LSR samen met deze studenten een procedure gestart. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat studenten er pas halverwege hun studie achter komen dat hun diploma niet waard is wat hen beloofd is", aldus het LSR.

Zo'n 75 studenten zouden gedupeerd zijn door de studievertraging. De rechter buigt zich op 1 december over de zaak.

"Wij herkennen die aantallen niet", zegt een woordvoerder van de Hogeschool Utrecht. "Er is een rechtszaak aangespannen waarbij vijf studenten een individuele claim hebben ingediend. Lopende de rechtszaak gaan wij niet in op de individuele gevallen van deze studenten." De Bachelor Medische Hulpverlening leidt studenten op tot ambulancehulpverleners, spoedeisende hulpmedewerkers en anesthesiemedewerkers.