Nieuws/Binnenland
498686
Binnenland

Woede om foutparkerende burgemeester

ZAANSTAD - Terwijl de burgemeester van Zaanstad Geke Faber in de Noorderkerk haar best deed om de bevolking gerust te stellen over de komst van een asielzoekerscentrum, konden omwonenden buiten hun ogen niet geloven. De dienstwagen van de burgemeester stond namelijk dubbel geparkeerd op een invalidenplek.

Op de Facebookpagina 'Je bent een Zaankanter als...' spreekt de bevolking schande van de burgemeester, die met haar Audi heel asociaal geparkeerd stond. "En dan parkeert de burgemeester hier. En invalide is ze echt niet," schrijft een boze buurtbewoner.

Meerdere Zaankanters reageren vol ongeloof: "De burgemeester moet toch het goede voorbeeld geven?" vraagt een buurtbewoner zich af. "Er was voldoende politie aanwezig om een bon uit te schrijven, ik had allang een boete gehad als ik zo geparkeerd stond" schrijft een andere Zaandammer.

Tegen RTV Noord-Holland laat een woordvoerder van de burgemeester weten dat het de bedoeling was dat de auto zo geparkeerd stond. "Bij grote, beladen bijeenkomsten wordt altijd naar de veiligheid van de bestuurders gekeken. De chauffeur heeft de auto, op last van de beveiliging, zo dicht mogelijk bij de uitgang geparkeerd."