Nieuws
498711
Nieuws

Pon schort verkoop van 4.100 auto's op

LEUSDEN - Pon, de importeur van onder andere Volkswagen, Audi, Seat en Skoda, heeft maandag de verkoop van auto’s met een Euro 5-dieselmotor van het motortype EA 189 tijdelijk opgeschort. Daarover heeft Pon haar dealers geïnformeerd. Het gaat om 4.100 dieselauto’s die op voorraad staan.

Dit besluit is genomen in afwachting van volledige duidelijkheid vanuit Volkswagen over de oplossing van de problemen met deze motoren. Pon heeft begrepen dat de fabrikant verwacht hierover reeds binnen enkele dagen meer duidelijkheid te kunnen geven. Dit besluit komt nadat dit weekend duidelijk werd welke dieselmotoren het betreft.

Pon woordvoerder Raymond Gense: "Ook als Pon zijn wij onaangenaam verrast door de actuele ontwikkelingen. Wij staan voor een betrouwbaar product. Nu de dieseltypes duidelijk zijn waar het om gaat, nemen wij dan ook de beslissing om pas op de plaats te maken met de levering van auto’s met de betreffende dieselmotor."

De types met de dieselmotoren volgens de Euro 6-norm zijn niet getroffen.

Voorbeeld

Nederland volgt daarmee het voorbeeld van de Zwitserse, Italiaanse en Belgische importeur, die eind vorige week al de levering van dieselmodellen met Euro 5-emissienorm heeft stilgelegd. In België worden de orders voor een Euro 5-dieselauto nu kostenloos omgezet naar een Euro 6-uitvoering.