Nieuws
498749
Nieuws

Amerikaans advocatenkantoor: ‘Duizenden VW-klachten ontvangen’

AMSTERDAM - Het Amerikaanse advocatenkantoor Hagens Berman heeft inmiddels al van duizenden Volkswagen-bezitters een aanklacht ontvangen naar aanleiding van de dieselgate affaire.

Het advocatenkantoor werkt inmiddels aan de voorbereiding van diverse rechtszaken. De eerste werd al op 18 september geopend en een tweede op 21 september. Een derde is nog in de maak. Volgens Hagens Berman is het de bedoeling dat er eigenaren uit alle Amerikaanse staten zich bij het kantoor melden. Mensen die een aanklacht indienen, hoeven van het kantoor niets te betalen. Hagens Berman neemt in dit geval alle kosten voor haar rekening, hoe hoog die ook zijn. Kennlijk is het advocatenkantoor er nu al van overtuigd dat Volkswagen moet gaan betalen.

Flinke boete

Het kantoor is een grote speler in Amerika met aardig wat ervaring met rechtszaken tegen verschillende grote autoconcerns. Zo was Hagens Berman ook betrokken bij het contactsloteuvel van General Motors. Tegen Kia en Hyundai werd eerder ook een rechtszaak aangespannen. In dat laatste geval ging het over het foutief melden van het brandstofverbruik. Hyundai en Kia moesten uiteindelijk 255 miljoen dollar boete betalen. Volkwagen hangt in de Verenigde Staten een boete boven het hoofd die kan oplopen tot 16 miljard euro. Het concern zet in eerste instantie 6,5 miljard euro opzij.

Lees meer in Dossier Volkswagen: dieselgate