Nieuws
498754
Nieuws

"Dit gaat nooit meer gebeuren"

Volkswagen CEO Martin Winterkorn geeft videostatement

WOLFSBURG - VIDEO - Volkswagen CEO Martin Winterkorn heeft zojuist een officieel videostatement gegeven. Daarin betreurt hij de hele situatie rondom het dieselschandaal dat nu in de Verenigde Staten speelt.

"Ik heb op dit moment niet op alle vragen antwoorden", zo start Winterkorn zijn statement. "Alles moet in ieder geval op tafel komen. Zo snel en zo transparant mogelijk. Dat heeft nu de hoogste prioriteit binnen ons bedrijf. Dat zijn we ook aan iedereen verplicht. Ik wil benadrukken dat deze vorm van manipulatie nooit opnieuw zal gebeuren."

Verontschuldigen

Winterkorn voegt daar aan toe: "Miljoenen mensen op deze wereld vertrouwen op ons merk, onze modellen en op onze technologie. Ik heb daarom eindeloos veel spijt dat we het vertrouwen van deze miljoenen mensen hebben geschonden. Ik wil mij verontschuldigen. We gaan er alles aan doen om de schade te herstellen en om het vertrouwen terug te winnen. Ik geef u mijn woord dat we in de toekomst met volledige openheid verdergaan."

Ook vertelde hij: "Het zou verkeerd zijn als door een ernstige fout van sommigen het harde en eerlijke werk van onze 600.000 werknemers ter discussie komt te staan."

Lees meer in het Dossier Volkwagen Dieselgate