Nieuws
498756
Nieuws

'Porsche-topman aan het roer bij Volkswagen'

Volkswagen benoemt morgen Porsche-topman Matthias Müller als opvolger van de gisteren opgestapte Martin Winterkorn. Morgen komt het raad van toezicht bij elkaar om Müller te benoemen.

Dat meldden diverse media op basis van bronnen rond het bedrijf. Volkswagen zelf wil nog niet reageren op de geruchten.

De 62-jarige Müller moet de automaker door de grootste crisis in het 78-jarig bestaan gaan leiden. Persbureau Reuters meldt op basis van een anoneieme bron dat de benoeming van Müller op een meerderheid in de 20-koppige raad van toezicht kan rekenen.

Tussenpaus

Müller staat nu nog aan het hoofd van Porsche. Hij heeft ook jarenlang bij Audi gewerkt. "Hij is een goede keuze, ook al wordt hij misschien als een topman gezien die het bedrijf door deze fase leidt, terwijl een interne kandidaat ondertussen wordt klaargestoomd", zei analist Arndt Ellinghorst van adviesbureau Evercore tegen Reuters. 

Eerder meldde Reuters al dat Volkswagen de topman van de Amerikaanse tak, Michael Horn, op straat zet in een poging schoon schip te maken. Hornd erkende eerder deze week dat het bedrijf er een potje van heeft gemaakt door Amerikaanse toezichthouders te misleiden over hoeveel schadelijke stoffen de dieselauto's uitstootten.