Nieuws/Binnenland
498773
Binnenland

Vier jaar cel voor doodrijder baby

ZWOLLE - Gerrit G., de man die in maart onder invloed van alcohol in Lutten (gemeente Hardenberg) een baby doodreed gaat vier jaar de cel in, zoals het OM ook had geëist. Daarnaast mag hij tien jaar lang niet meer rijden. Dat maakte de rechtbank in Zwolle dinsdagmiddag bekend.

De man wordt vrijgesproken van doodslag op baby Milan en poging doodslag op zijn vader, omdat de rechtbank het niet bewezen acht dat hij het ongeluk opzettelijk veroorzaakte.

De rechtbank vindt het rijden onder invloed echter wel een zeer kwalijke zaak, zeker omdat G. hier al zeven keer eerder voor werd veroordeeld.

De rechtbank stelt dat Gerrit G. niet roekeloos reed, maar wel zeer onvoorzichting. De automobilist reed uiterst rechts en had vader en zoon die gedeeltelijk op de fietsstrook stonden moeten kunnen zien.

Gerrit G. reed in maart dit jaar in het Overijsselse Lutten een vader met kinderwagen omver en reed daarna door. In de kinderwagen lag een vijf weken oude baby die ter plaatse overleed. G. had vijf tot zes borrels op. Hij heeft verklaard de vader en de kinderwagen nooit gezien te hebben. G. dacht dat hij een vuilcontainer had geraakt, zei hij in de rechtbank. G. meldde zich later op de avond bij de politie.

Onze verslaggeefster Saskia Belleman twittert vanuit de rechtszaal.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");