Nieuws/Opmerkelijk
498785
Opmerkelijk

Bankovervallers plaatsen buit op Facebook

ASHVILLE - Wat zou het eerste zijn wat je zou doen als je net een bank hebt overvallen? Menig crimineel zou onderduiken, maar een stelletje uit Ohio had een ander idee: ze plaatsten de foto's van hun buit op Facebook.

Op 19 juli reed John Mogan (28) naar de Savings Bank in Ashville, Ohio, nadat zijn vriendin Ashley Duboe (24) makeup op zijn gezicht en nek had aangebracht om de tattoo's te verbergen. Hij liep de bank binnen en gaf een briefje aan de bankbediende met een geldeis, waarna hij hem het geld gaf.

De politie had op dat moment te weinig aanwijzingen om de daders op te kunnen pakken. Een paar dagen na de overval plaatste Mogan echter verschillende foto's waarop hij met zijn gestolen geld pronkte. Het criminele duo gaf zichzelf hierdoor weg en werd al snel opgepakt. Ze moeten een borgsom van 250.000 dollar betalen.

Mogan is niet lang op vrije voeten geweest. Een maand eerder was hij namelijk voorwaardelijk vrijgelaten na een eerdere bankoverval.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));